1 Mart 2014 Cumartesi

Geleceği Yazanlar

   Merhaba arkadaşlar,

   Bu yazımda sizlere Turkcell'in kısa bir süre önce başlattığı "Geleceği Yazanlar" isimli sosyal sorumluluk projesinden bahsetmek istiyorum.

   Geleceği Yazanlar, içerisinde Android, Windows Phone ve iOS için mobil uygulama geliştirme eğitimleri barındaran ve her eğitimden sonra sınavlarla kendinizi test etmenize olanak sağlayan bir internet sitesi. Üstelik tüm eğitimleri ve sınavları başarıyla tamamladıktan sonra belirlenen merkezlerde yazılı sınavlara girmeye hak kazanıyorsunuz. Ayrıca sizlere sadece eğitim değil koçluk olanağı da sunuluyor. Ayrıntılı bilgi için: gelecegiyazanlar.turkcell.com.tr/hakkimizda

   Efenim ben de bugün Turkcell Akademi binasında Android ve WP sınavlarına girmiş ve sertifika almaya hak kazanmış bulunmaktayım :) Benimle beraber yaklaşık 50 kişi de değişik sınavlarda başarılı olarak sertifikalarını aldılar. Bize söylendiği kadarıyla 2014 yılı içerisinde sınavlar tekrar yapılacak. Yani geç kalmadınız; şimdiden çalışmaya başlayın. Ama cidden çalışmanızı tavsiye ederim zira WP sınavında zorlandığımı söyleyebilirim. Üstelik sadece Geleceği Yazanlar'dan değil farklı portallardan da destek almanız gerekiyor. Zaten amacınız gerçekten öğrenmekse mutlaka başka kaynaklardan da faydalanırsınız.

   Gelelim gün içinde yaptıklarımıza. Sınavlar 10.00 ve 12.50 arasında 3 oturum halinde yapıldı. İlk oturumda Android, ikinci oturumda iOS ve üçüncü oturumda WP sınavı yapıldı. Girdiği sınav ya da sınavlarda başarılı olanlara saat 15.00'de yapılan törenle sertifikaları verildi. Törenin ardından yapılan tanışma toplantısı ise bence günün en güzel kısmıydı. Sınava girenler Geleceği Yazanlar danışmanlarıyla sohbet etme ve bilgilenme fırsatını yakaladılar. Ben de iş hayatına dair merak ettiklerimi öğrenme ve bu projenin gelecekte nasıl olacağını, nelerin planlandığını ilk ağızdan dinleme fırsatını yakaladım. Danışmanlar ve diğer Turkcell Akademi çalışanları da öğrenmek isteyenlere yardımcı olmaya son derece hazırlar. Bütün bunlar benim için gerçekten faydalı bir deneyim oldu.

   Sizlere de çağrım şudur: Siteye mutlaka girin. Eğitimleri alın. Sınavlara girin. Blog yazılarını ve etkinlikleri takip edin. Bence bu projenin en güzel kısmı bu: Size bütün bilgileri vermek yerine -zaten bunu yapmak mümkün değil- sizi doğru alanlara yönlendiriyor. Nereden başlamanız ve nasıl devam etmeniz gerektiğini size gösteriyor. "Aman sertifika alsam ne olur almasam ne olur" demeyin çünkü bugün gördüm ki o sertifika aslında birçok kapının anahtarı olabilecek nitelikte. Bunu değerlendirmek size kalmış.

   Şimdilik benden bu kadar. Eğer aklınıza takılan bir şey olursa yorumlarınızı bekliyorum.

   Selametle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder