15 Nisan 2014 Salı

Windows Phone 8 Emulatörü 0x80131500 hatası

   Merhaba arkadaşlar. Bugün sizinle windows phone 8 emulatörünü çalıştırırken ortaya çıkan 0x80131500 kodlu hataya bulduğum çözümü paylaşacağım.

   Bildiğiniz üzere wp8 emulatörü yazdığımız uygulamarı %100 olmasa da gerçek bir cihazdaymış gibi test edebilmemize olanak sağlar. Bu emulatörü kullanabilmek için işletim sisteminizin 64 bit windows 8/8.1 Pro veya Enterprise(çünkü sadece bu iki sürümde Hyper-V desteği var) olması, işlemcinizin de sanallaştırma (virtualization) teknolojisini destekliyor olması gerekir. Aksi halde emulatörü kullanamazsınız. Eğer bilgisayarınız bu şartları sağladığı halde yine de emulatörü çalıştıramıyorsanız;

   1) Hyper-V'nin kurulu olduğundan emin olun. Bunu için Denetim Masası>Programlar>Windows Özelliklerini Aç Kapa yolunu takip edin ve açılan penceredeki listeden Hyper-V'yi bulun. Eğer yanındaki kutucuk işaretliyse bu Hyper-V'nin kurulu olduğunu gösterir. Eğer sizde bu kutucuk işaretli değilse işaretleyin ve kurulumu başlatın. Eğer zaten yüklüyse kaldırıp tekrar yüklemeyi deneyin.




   2) Hyper-V Virtual Machine Management(Hyper-V Sanal Makine Yönetimi olarak türkçeye çevrilmiş olabilir, emin değilim) servisinin başlatıldığından emin olun. Bunun için başlat ekranında services.msc yazarak hizmetleri açın ve Hyper-V Virtual Machine Management'ı seçip üstteki menüde bulunan başlat(start) tuşuna basın.



   3) DNS ayarlarının elle değiştirilmediğinden emin olun.

   4) Visual Studio'yu yönetici olarak açıp tekrar emulatörü çalıştırmayı deneyin. Eğer aşağıdaki gibi bir uyarı alırsanız Retry tuşuna basın. Bu sefer de büyük ihtimalle "App deployment failed. Please try again." diye bir hata alacaksınız.




   5) Denetim masasını açın. Arama kutusuna "Ağ bağlantılarını görüntüle (View network connections)" yazın ve arama sonuçlarında çıkan aynı isimli pencereyi açın. 


 Açılan penceredeki Windows Phone emulator ile ilgili olan bağlantıya sağ tıklayıp özellikler'e tıklayın.



   Açılan pencerede bulunan listede sadece aşağıdakilerin işaretli olduğundan emin olun:

  • Client for Microsoft Networks
  • File and Printer Sharing for Microsoft Networks
  • QoS Packet Scheduler
  • Microsoft LLDP Protocol Driver
  • Link-Layer Topology Discovery Mapper I/O Driver
  • Link-Layer Topology Discovery Responder
  • Internet Protocol Version 6 (TCP/IPv6)
  • Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4)

   6) Yönetici(administrator) hesabını kullanarak olarak oturum açın. Bunun için Denetim Masası>Sistem ve Güvenlik>Yönetimsel Araçlar>Bilgisayar Yönetimi(Computer  Management)>Yerel Kullanıcılar ve Gruplar>Kullanıcılar yolunu takip edin ve Yöneticiler(Administrators) seçeneğine sağ tıklayıp Özellikler'e tıklayın. 




   Açılan penceredeki "Hesap devre dışı(Account is disabled)" yazısının yanındaki işaretini kaldırın. Tamam'a basarak pencereleri kapatın. Daha sonra başlat ekranına gelin ve kullanıcı adınızın üstüne tıklayarak administrator hesabını açın. Daha sonra Visual Studio'yu açın ve emulatörü çalıştırmayı deneyin. 

   Bu saydığım çözüm önerilerinden 5 numaralı olanı benim sorunumu çözmüştü, inşallah sizin de işinize yarar.

Yorumlarınız benim için değerli, görüşlerinizi veya sorularınızı bekliyorum.

Kolay gelsin...

2 yorum: